gototopgototop
Facebook Image

Nieuws

PrevNext

Flinke vissterfte door werkzaamheden Alb…

Krimpen aan den IJssel – Donderdag 14 maart staat het waterpeil in de vijver achter het politiebureau aan de Albert Schweitzerlaan in Krimpen aan den IJssel laag door werkzaamheden bij...

Stephan - avatar Stephan 15 mrt 2019 Hits:548 Hengelsport Nieuws

Read more

Massale vissterfte in bergingsvijver bij…

Massale vissterfte in bergingsvijver bij A1

OLDENZAAL - Er is sprake van een omvangrijke vissterfte in de Bergingsvijver langs de autosnelweg A1, net ten zuiden van industrieterrein Hazewinkel in Oldenzaal. Sportvisserij Oost-Nederland, de Oldenzaalse Hengelsportvereniging en...

Stephan - avatar Stephan 22 aug 2018 Hits:1177 Hengelsport Nieuws

Read more

Droogteproblemen nog niet voorbij: grote…

Droogteproblemen nog niet voorbij: grote vissterfte vijver Oldenzaal

Dat de problemen rondom de droogte met een beetje regen nog niet over zijn, bewijst de grote vissterfte in de Bergingsvijver bij het industrieterrein in Oldenzaal. Al meer dan honderd...

Stephan - avatar Stephan 20 aug 2018 Hits:719 Hengelsport Nieuws

Read more

Massale vissterfte in Rijswijk; Rijswijk…

Massale vissterfte in Rijswijk; RijswijksBelang stelt vragen

Eerder meldde het Rijswijks Dagblad al dat natuurbad De Put tot nader order gesloten is vanwege het tekort aan zuurstof in het water met vissterfte als gevolg van extreem warm...

Stephan - avatar Stephan 14 aug 2018 Hits:842 Hengelsport Nieuws

Read more

Rod Hutchinson overleden

Rod Hutchinson overleden

Rod Hutchinson, de legendarische Engelse karpervisser en schrijver van karperboeken en karperartikelen, is overleden. Dit was te lezen op Facebookpagina van het merk. Hutchinson is 73 jaar geworden. Hutchinson was een...

Stephan - avatar Stephan 26 juni 2018 Hits:898 Hengelsport Nieuws

Read more

Green Deal Sportvisserij loodvrij

Green Deal Sportvisserij loodvrij

Afgelopen dinsdag is de Green Deal Sportvisserij Loodvrij ondertekend op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze overeenkomst tussen diverse ministeries, de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten, Dibevo en Sportvisserij...

Stephan - avatar Stephan 25 mei 2018 Hits:787 Hengelsport Nieuws

Read more

2e hands hengelsport beurs

2e hands hengelsport beurs

Op zondag 11 maart heeft u de gelegenheid om al uw 2e hands hengelsport artikelen te verkopen. Dit jaar zijn er 2 mogelijkheden om uw spullen te verkopen: Huur tafel met...

Stephan - avatar Stephan 23 feb 2018 Hits:859 Hengelsport Nieuws

Read more

Delfland vermoedt karpervirus in Nootdor…

Delfland vermoedt karpervirus in Nootdorpse wateren

Nootdorp - Begin juli heeft de fractie van de Partij voor de Dieren vragen aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp gesteld over de vissterfte in Nootdorp. De antwoorden hierop zijn deze week...

Stephan - avatar Stephan 11 aug 2017 Hits:1049 Hengelsport Nieuws

Read more

Viscontroleurs dragen steekwerende veste…

Viscontroleurs dragen steekwerende vesten

In de tijd van onvrede, aanslagen en ander geweld, vinden sommige mensen het ook nog eens nodig om controleurs te bedreigen. Waarom? Ikke ikke ikke... zich tekort gedaan voelen of...

Stephan - avatar Stephan 11 apr 2017 Hits:1463 Hengelsport Nieuws

Read more

Overlast in Beverwaard door vissterfte i…

Overlast in Beverwaard door vissterfte in singels

Dode vissen drijven al enkele dagen door singels in de Rotterdamse wijk Beverwaard. Inwoners reageren geschrokken: ''Ik denk dat het water niet zo schoon meer is.'' Volgens buurtbewoners brengen de overleden...

Stephan - avatar Stephan 16 dec 2016 Hits:1668 Hengelsport Nieuws

Read more

Sponsor


Inschrijven Nieuwsbrief


Home Artikelen LeesvoerFranse Karperstory's Met Carp-Supplies naar Frankrijk
Met Carp-Supplies naar FrankrijkPDFAfdrukkenE-mailadres

carpsupplies 120x60Zo, eindelijk is het zover! Na dit jaar een aantal malen op groot en moeilijk water te hebben geblankt in ons eigen land, gaan we nu naar Frankrijk .


Om toch wat luxe te kunnen vissen, hebben we een mooi plekje geboekt bij Carp Connections

www.carpconnections.nl . Wij hebben gekozen voor Lake Balver.

 

 1


We kenden het water en de omgeving absoluut niet. Maar een beetje avontuur is voor mijn dochter van 17 en mij geen probleem. Zij is nog fanatieker dan menig karpervissers van het mannelijke geslacht.
Op zondagavond alles inpakken, van plan zijn zo economisch mogelijk te vissen…. Dus we hebben niet zoveel nodig, dan sta ik elke keer weer verbaasd wat ik eigenlijk allemaal mee moet nemen.
Als je eind mei naar Frankrijk gaat is het altijd weer afwachten of je niet midden in de paai terechtkomt met alle gevolgen van dien.

In de tussentijd is het maandag ochtend , we hebben er voor gekozen lekker vroeg weg te gaan een kleine 500 kilometer rijden, lekker ontspannen via de binnenwegen, genietend van de mooie dorpjes die we onderweg tegenkomen …. En ook hopend op het vermijden van de maandagochtend files onderweg.
Mede door het vroege tijdstip van vertrek verloopt de reis zeer voorspoedig en komen we rond de klok van 10 aan bij de beheerder van het water.
Een vriendelijke jongedame heet ons van harte welkom en verzoekt ons haar even te volgen per auto naar het water. Het is 6 a 7 minuten rijden vertelt ze mij.
Ik keer mijn bus en de dame stapt in een Renault combi , tjonge ik heb nooit vermoed dat deze auto`s zo snel kunnen zijn. De dame in kwestie lijkt wel in training voor de formule 1 we vliegen echt door het Franse land , over wegen die niet breder zijn dan een fietspad, ik ben best wel wat gewend als chauffeur bij de brandweer maar dit …
Eenmaal bij het water aangekomen rijden we naar een Cabin, die we als extraatje geboekt hadden .
De dame neemt afscheid en verdwijnt in een stofwolk.
De Cabin ziet er perfect uit, direct aan het water. Niets bivvy uitpakken en opzetten, die kan mooi in de auto blijven.

2


We gaan eerst eens het water verkennen.

3


Er blijkt dit weekend goed gevangen te zijn, één koppel heeft 15 vissen met een 39 ponder als topvis, dat belooft veel goeds.
Nadat we grondig alles hebben uitgepeild en nadat mijn dochter alles in kaart heeft gebracht, gaan we voeren en de hengels in gereedheid brengen.
Zo nu eerst een bak koffie en in de verte zien we al vis draaien, we vragen ons af of het karper is, mijn dochter de ras optimist zegt tuurlijk pa dat was een goeie hoor.
Daarna zien we nog vele vissen draaien en springen maar een run blijft uit aangezien we redelijk strategisch zitten te vissen, worden we daar na bijna 24 uur wel onrustig van.
2 hengels hebben we op een gezamenlijke voerplek gelegd en daar voldoende gevoerd. Dat deze plek nog geen vis oplevert is in feite niet zo vreemd dat zie je wel meer .
Maar met de andere 2 overgebleven hengels zitten we in feite singelhook te vissen op zorgvuldig uitgepeilde plaatsen, en als dan de buren die afgelopen weekend al goed hebben gevangen nog even komen buurten en a passant melden dat zij er 3 hadden afgelopen nacht begint er iets te knagen.
Ligt het aan onze bollen? Even informeren waar de anderen mee vissen, dat levert geen schokkend nieuws op. Wij hebben dezelfde bollen van WF baits bij ons in diverse kleuren en smaken en mijn dochter kreeg op het laatste moment ook nog bollen van AVK gesponsord, dus aan kwaliteit kan het niet liggen.
Wat opvallend is dat de buren de pellets voeren die hier verkrijgbaar zijn, daar worden de vissen ook in de winter en het voorjaar mee gevoerd. Ik pak eens even mijn verrekijker om de stek van de buren te observeren. Regelmatig springt ook daar de vis, maar wat meer opvalt is dat zich ook grote aasplakkaten vormen nadat ik meerdere malen vis heb zien springen op die stek.
Fanatiek als ze is gaat mijn dochter een handje van die pellets halen en omdat mijn lijn aan de kant was stort ze die direct in de voerboot, ik protesteer nog wat omdat ik er niet in geloof en daarbij heb ik zelf goede pellets meegenomen.
Ik wil alles proberen en ga aan de slag met een andere bol, dus knopen we er een garlic robbin red van AVK aan die we even in door een dip halen….pfffff wat stikt dat zeg, pure knoflook ik hoop maar dat die Franse vissen er ook van houden.
Uitvaren en afwachten maar en warempel even na het middag uur een run! Direct is er contact met de vis en dat voelt goed aan, maar helaas een meter of 10 voor de kant schiet hij los, als je de lelijke woorden weglaat zeg ik niet veel. Dan maar even de haak controleren en de werking van de rig, alles lijkt prima in orde, opnieuw beaazen en uitvaren maar, onze bullet voerboot draait overuren.4

Wat is het toch belangrijk om betrouwbaar materiaal bij je te hebben ons bootje heeft me werkelijk nog nooit in de steek gelaten en ook nu niet.
Na een paar uur krijg ik de volgende kans, een terugzakker en probeer direct contact met de vis te zoeken, maar deze gaat als een stoomtrein mijn richting uit, even is er contact maar dan schiet ook deze los. Wat is hier aan de hand…..? Ik vis met een haak maat 6 , de rig verdwijnt in de prullenbak die hoef ik niet meer, ga even zitten om een nieuwe te knopen en maak naar voorbeeld van Kevin Nash een anti blowout rig met een haak maat 4 van Carp Alley. De gedachte hierachter is dat de modderige bodem er wel eens voor zou kunnen zorgen dat onze vrienden redelijk zachte bekken hebben. Voor de zekerheid maak ik ook nog een zakje PVA die ik vul met de PVA-vriendelijke hemp van Baitzone, dit voorkomt dat de rig in de zachte bodem wegzakt.
Intussen is het al weer donker aan het worden, dus zoek ik mijn stretcher lekker op maar niet voor lang. Rond half een is er een run op alweer mijn rechter hengel, na enkele angstige ogenblikken schuift mijn dochter het net onder de vis……. Hè hè de eerste is binnen en het is nog een goeie ook, in het donker beoordeel ik een vis die wel eens richting de 20 kilo kan gaan. Vlug op de onthaakmat en in de weightsling. De naald van mijn weger stopt op 18,5 kilo een Engelse 40-er ; de kop is er af en hoe.

5


's-morgens volgt weer een run op alweer de rechter hengel. Dit keer een hoog gebouwde schub met potentie van 23 pond.

6


De rest van de dag verloopt rustig en we genieten van de luxe van deze mooie Cabin en het uitzicht op het meer van 7 HA.

8


Mijn dochter wil nu de pellets die hier verkocht worden aanschaffen want het is haar overtuiging dat het geen toeval meer kan zijn. Zo komt de beheerder dus langs met 25 kilo nieuw voer en we hadden zo veel meegenomen!!!! We varen alle lijnen opnieuw uit met aangepaste rig`s en wachten geduldig af.

 

9Rond een uur of 12 's-nachts begint ineens de linker hengel van Iris ( mijn dochter) te zingen dat het een lieve lust is. Direct is er contact met de vis en even zo vlug zie ik de lijn weer slap vallen. Als ik naast mij kijk staat mijn dochter er beteuterd bij, ze draait binnen en constateert dat de onderlijn direct achter de knoop is gebroken. Die is waarschijnlijk bij het stomen toch net iets te dicht bij de ketel gekomen, ik vraag maar niet of ze hem nog gecontroleerd heeft. We varen de hengel opnieuw uit en gaan weer slapen. Echter deze rust is van korte duur, weer de linker hengel van Iris. De volgende minuten staat zij zeer geconcentreerd te drillen en krijg ik bij het landen van de vis zelfs enkele dringende aanwijzingen. Het klinkt mij bekend in de oren, ik heb het zelf al zo vaak in het verleden aan haar verteld toen ze nog maar net op karper ging vissen, het zal de spanning wel zijn vermoed ik.
Een mooie 9 kilo schub is haar beloning, hierna vangen we nog een aantal vissen en gaan 's-morgens eindelijk even slapen.

10  11


Die middag krijgen we bezoek van andere vissers die op het naast gelegen Lake Bel Foret zitten, ook deze heren zitten lekker te vangen en met z'n allen zijn we het er over eens dat de omgeving de visstand en de zorg van de beheerder hier echt top is!
Eigenlijk is het al weer veel te snel vrijdag en moeten we weer terug. De beheerder komt nog even langs en vraagt of alles naar wens is en in mijn beste Frans probeer ik hem uit te leggen dat de tijd hier veel te snel voorbij gaat. Hij glimlacht en vraagt of we nog een nachtje willen blijven, ik kijk mijn dochter aan, maar dat is eigenlijk overbodig. Ja! is ons antwoord in koor, dan moeten jullie alleen even verhuizen naar de grote Cabin is zijn antwoord, want de Cabin waar jullie nu in zitten is opnieuw verhuurd. Zo verhuizen we onze spullen naar de grote Cabin. Als we daar aankomen valt onze mond open van verbazing , dit is warempel een landhuis met bar en afwasmachine en nog veel meer, Iris zegt direct als we volgend jaar een vakantie bestemming zoeken voor het hele gezin dan weet ik het wel, ik glimlach want hier kun je inderdaad prima met een heel gezin in vakantie vieren.

12


Helaas verloopt de laatste nacht rustig en pakken we de volgende ochtend met veel tegenzin in.
Een ding weten wij zeker, op dit schitterende complex komen we zeker terug, ondanks dat de vangsten een beetje tegen vielen, maar we weten allebei dat het vissen op karper nu eenmaal zo kan verlopen. Op Lake Bel Foret is de laatste 2 dagen wel zeer goed gevangen en kwamen er meer dan 20 vissen op de onthaakmat.

Met vriendelijke visgroet
Iris en Eric Verhiest

13

 

comments
 

SponsorsFavoriet maken