gototopgototop
Facebook Image

Nieuws

PrevNext

Flinke vissterfte door werkzaamheden Alb…

Krimpen aan den IJssel – Donderdag 14 maart staat het waterpeil in de vijver achter het politiebureau aan de Albert Schweitzerlaan in Krimpen aan den IJssel laag door werkzaamheden bij...

Stephan - avatar Stephan 15 mrt 2019 Hits:2937 Hengelsport Nieuws

Read more

Massale vissterfte in bergingsvijver bij…

Massale vissterfte in bergingsvijver bij A1

OLDENZAAL - Er is sprake van een omvangrijke vissterfte in de Bergingsvijver langs de autosnelweg A1, net ten zuiden van industrieterrein Hazewinkel in Oldenzaal. Sportvisserij Oost-Nederland, de Oldenzaalse Hengelsportvereniging en...

Stephan - avatar Stephan 22 aug 2018 Hits:3032 Hengelsport Nieuws

Read more

Droogteproblemen nog niet voorbij: grote…

Droogteproblemen nog niet voorbij: grote vissterfte vijver Oldenzaal

Dat de problemen rondom de droogte met een beetje regen nog niet over zijn, bewijst de grote vissterfte in de Bergingsvijver bij het industrieterrein in Oldenzaal. Al meer dan honderd...

Stephan - avatar Stephan 20 aug 2018 Hits:2355 Hengelsport Nieuws

Read more

Massale vissterfte in Rijswijk; Rijswijk…

Massale vissterfte in Rijswijk; RijswijksBelang stelt vragen

Eerder meldde het Rijswijks Dagblad al dat natuurbad De Put tot nader order gesloten is vanwege het tekort aan zuurstof in het water met vissterfte als gevolg van extreem warm...

Stephan - avatar Stephan 14 aug 2018 Hits:2564 Hengelsport Nieuws

Read more

Rod Hutchinson overleden

Rod Hutchinson overleden

Rod Hutchinson, de legendarische Engelse karpervisser en schrijver van karperboeken en karperartikelen, is overleden. Dit was te lezen op Facebookpagina van het merk. Hutchinson is 73 jaar geworden. Hutchinson was een...

Stephan - avatar Stephan 26 juni 2018 Hits:3301 Hengelsport Nieuws

Read more

Green Deal Sportvisserij loodvrij

Green Deal Sportvisserij loodvrij

Afgelopen dinsdag is de Green Deal Sportvisserij Loodvrij ondertekend op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze overeenkomst tussen diverse ministeries, de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten, Dibevo en Sportvisserij...

Stephan - avatar Stephan 25 mei 2018 Hits:3262 Hengelsport Nieuws

Read more

2e hands hengelsport beurs

2e hands hengelsport beurs

Op zondag 11 maart heeft u de gelegenheid om al uw 2e hands hengelsport artikelen te verkopen. Dit jaar zijn er 2 mogelijkheden om uw spullen te verkopen: Huur tafel met...

Stephan - avatar Stephan 23 feb 2018 Hits:1990 Hengelsport Nieuws

Read more

Delfland vermoedt karpervirus in Nootdor…

Delfland vermoedt karpervirus in Nootdorpse wateren

Nootdorp - Begin juli heeft de fractie van de Partij voor de Dieren vragen aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp gesteld over de vissterfte in Nootdorp. De antwoorden hierop zijn deze week...

Stephan - avatar Stephan 11 aug 2017 Hits:2528 Hengelsport Nieuws

Read more

Viscontroleurs dragen steekwerende veste…

Viscontroleurs dragen steekwerende vesten

In de tijd van onvrede, aanslagen en ander geweld, vinden sommige mensen het ook nog eens nodig om controleurs te bedreigen. Waarom? Ikke ikke ikke... zich tekort gedaan voelen of...

Stephan - avatar Stephan 11 apr 2017 Hits:2969 Hengelsport Nieuws

Read more

Overlast in Beverwaard door vissterfte i…

Overlast in Beverwaard door vissterfte in singels

Dode vissen drijven al enkele dagen door singels in de Rotterdamse wijk Beverwaard. Inwoners reageren geschrokken: ''Ik denk dat het water niet zo schoon meer is.'' Volgens buurtbewoners brengen de overleden...

Stephan - avatar Stephan 16 dec 2016 Hits:4062 Hengelsport Nieuws

Read more

Sponsor


Inschrijven Nieuwsbrief


Home Artikelen LeesvoerNederlandse Karperstory's Marco's verhaal
Marco's verhaalPDFAfdrukkenE-mailadres
maandag 15 september 2008 20:43

Het was op een warme dag en mijn zwager kwam het weekend bij ons slapen. Hij had wel foto's gezien maar nog nooit een karper echt gevangen. Ik woon in Spijkenisse en vis bij ons in de sloot. Ik heb een voerplekje en vis altijd daar. Ze kwamen 's avonds aan en ik zei: we gaan er voor. Alleen de dames waren het er niet gelijk mee eens (kan gebeuren), maar na een uurtje pesten was dat geregeld. De koffie en de spullen stonden al klaar.

In deze sloot vang je bijna niet onder de 12 pond, dus dit moest gewoon een leuke avond worden. Binnen een half uurtje stonden we langs het water en ik had al een beetje gevoerd. Veel voeren is in een sloot niet nodig. De tent werd neergezet en de hengels werden gereed gemaakt.

Ik voerde tijgernoten en gemaakt op Ronald zijn manier. Goed koken en dan met suiker aan maken. Een flesje bruin bier erbij en dit 3 tot 4 weken laten staan, dan kan het bier rustig gisten (moet je zeker een keer proberen). Bedankt Ronald en Anita!

We zaten lekker te praten en de beetverklikker piepte een keer. We zaten te kijken en er gebeurde niets. Na tien minuten weer een keer. We zaten nu al zo'n twee uur te wachten, maar dat hoort erbij als je op karper zit te vissen. Als het maar gezellig is, ja toch?? We zagen de golven in het water, maar de karper liet op zich wachten. Na twee en een half uur was het raak. De afspraak was dat hij de eerste karper mocht binnenhalen. Ik pakte mijn hengel en voelde dat hij in de bosjes vastzat. Ik liet de karper even gaan en ja hij was los en zwom naar mij toe. Ik gaf mijn hengel aan Bas, maar die voelde geen karper omdat hij nog steeds naar ons toe aan het zwemmen was. De lijn werd strak en het gevecht kon beginnen!!! En wat voor een gevecht, de molen liep snel leeg en de karper had er zin in. Bas (Mijn lieve zwager) stond te springen met de hengel in zijn handen en vuur in zijn ogen.Zijn onderarmen begon hij ook al te voelen na een tijdje want zo'n karper die heeft veel kracht.

Het was donker en ik schepte de karper voorzichtig in het net. Toen ik het optilde voelde ik al het gewicht en dat was niet mis. We renden naar het licht en ik opende het net. Bas zijn ogen vielen er bijna uit en hij stond te springen toen hij zag hoe groot hij was.snel wegen en meten hoe lang hij was.

Ik gelijk een foto maken natuurlijk. Zijn vangst was 23 pond en 85 cm. Dat is niet slecht om even zo aan je hengel te voelen. Hij had er gelijk zin an. We gingen de lijnen weer uit lopen, want die moesten we ophalen vanwege die karper.die was zo tekeer gegaan dat hij bijna door alle lijnen zwom. De karper die bas binnen haalde zijn foto heeft hij zelf ,op de kast staan.

 

marco_verhaal

 

Ik gelijk een foto maken natuurlijk. Zijn vangst was 23 pond en 85 cm. Dat is niet slecht om even zo aan je hengel te voelen. Hij had er gelijk zin an. We gingen de lijnen weer uit lopen, want die moesten we ophalen vanwege die karper.die was zo tekeer gegaan dat hij bijna door alle lijnen zwom.

Koffie daar waren we aan toe. Het was 3 uur 's nachts en we zaten lekker naar de sterren te kijken en te lullen over alles en nog wat. De afspraak was dat hij de eerste mocht binnen halen en ik de tweede. Bas had toen nog geen karperhengels en die konden ook niet mee in de trein. Nu ging dat wel want de verslaving is begonnen. Het karpervissen zit al in zijn bloed. Whahahahaha

We gaan verder.. Na drie uur wachten, Yesssssssss daar is nummer twee. En weer een lange run.. Daar stonden we weer met vuur in ons ogen. Wat gaat er nu weer gebeuren.. Na een aardig gevecht schepte we hem in het net en liepen we naar het licht. De vangst was goed!!

20 pond en 82 cm. En dat in een sloot waar je het niet verwacht. We zijn gelijk in gaan pakken en hadden denk ik 7 tot 8 uur zitten vissen en zeker niet slecht gevangen. Hij is gelijk aan het sparen gegaan voor een karper uitrusting.

Ik woon misschien 150 meter van de sloot vandaan. Als je hier loopt en kijkt zul je vast niet zo snel hier gaan vissen. Mijn grootste karper uit deze sloot was 28 pond en 93 cm. Dus kijk goed en heb geduld. Probeer alles en kijk waar de vis zich bevindt.

Het is weer bijna zover.

De koude dagen zijn voorbij en de vis komt weer in actie.

Als het weer het toelaat ga ik snel weer even vissen. Ik heb er echt weer zin in mijn zwager begin er ook al over,en zal dit jaar met zijn nieuwe spullen naast mij zitten ( whahahaha )

Geloof mij als je een grote beet heb en je voel de kracht van zo'n karper ben je gelijk verslaaft er aan .

Ik vis ook vaak met een korstje brood.dit is een sport apart.

Dit is leuk vissen en veel kans om een karper te vangen.kijk goed hoe de wind waait en kijk of er veel riet langs de kan staat.of onder een grote boom die over de sloot hangt.

De wind voert het eten zoals brood in het riet waar de karper ook zit op dat moment.hij weet dat het brood zijn kant op komt.Zorg dat de wind in je rug waait,makkelijk met uitgooien.

Een paar korsten in het water en al snel zal de karper omhoog komen om je brood lekker op te eten.gebruik een kleine haak, zodat de karper de haak niet ziet.

Zelf de grote karper zal bijten in het brood.zorg wel dat je lekker op je kont zit zodat de karper je niet ziet. anders gaat hij er gelijk vandoor.en zal niet zo snel meer terug komen.

Grote karpers zijn zo vaak gevangen dat ze eerst proeven voor dat ze eten.met de kans dat hij door zwem.met een korst brood is dit niet zo snel.dus ook kans op een grote karper.

Nu hoor ik je denken,die klote eenden. Whahahaha

Steek je schep net met de steel in de grond.De wind zul je net doen bewegen.de eenden zullen daardoor op een afstand kijken en niet aan je broodje zitten. Probeer maar eens dit werk meestal wel.anders heb je pech,want ze geven niet snel op die eenden!!!!!

Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb met het vangen van een karper !!!

Veel vis plezier en als je er een vangt,zet je foto op deze site.

Ik ben benieuwd!!!!

Groeten van marco.

comments
 

SponsorsFavoriet maken